Benvingut, benvinguda al GR!

Amb el GR comença el teu Gran Recorregut pel món dels estudis i de les professions. No esperis que ningú decideixi per tu, a partir d’ara, tu tries!

El GR s’ha elaborat per a acompanyar-te en el procés de decisió del teu projecte professional. Està pensat per a persones de totes les edats a partir de 16 anys, i de qualsevol nivell formatiu.

És un qüestionari dissenyat per Educaweb i basat en el Programa d'Orientació Professional Autoaplicat (POPA). Els creadors d'aquest Programa, Enric Corominas, Manuel Álvarez i Rafael Bisquerra, han revisat el GR per a validar la seva utilitat i rigor.

El qüestionari que realitzaràs té com a finalitat ajudar-te a aprofundir en l’autoconeixement, a entendre millor com ets i a fer-te reflexionar sobre els teus interessos formatius i laborals, per tal de determinar quins estudis o quines ocupacions et poden proporcionar més satisfacció.

Amb el GR aniràs identificant les teves preferències respecte d’una sèrie de característiques personals que cal tenir en compte en la selecció dels futurs estudis o professió. Cal seguir tots els passos indicats al qüestionari, llegir les preguntes amb atenció i contestar amb sinceritat per a definir els teus interessos, valors i habilitats amb la major precisió possible.

L’elecció d’uns estudis o d’una professió és un procés llarg. No esperis arribar a una decisió final d’una manera immediata. El que aquí es pretén és que vagis organitzant les teves idees per fer una bona elecció, principalment, i determinar quin grup o quins grups ocupacionals posen en valor la teva manera de ser.